Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το ημερολόγιο της Mίας Ευγενειάδου στο Παρίσι



Το Παρίσι είναι πόλη-φετίχ για τους περισσότερους, για εμένα ήταν πάντα μία πόλη που μου δημιουργούσε αντικρουόμενα συναισθήματα. Από την μία ένας διαχρονικά δημοφιλής προορισμός με καρτποσταλικό ύφος, ρετρό διάθεση αλλά και αβανγκάρντ προορισμούς και από την άλλη μια βαθιά underground κουλτούρα που με φέρνει σε άβολη θέση. Η πόλη του φωτός, της μόδας, της τέχνης, των μουσείων και των bistrot, ξετρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες...όλους 
εκτός από εμένα...



Στόχος του showroom10 σε αυτό το ταξίδι ήταν η επίσκεψη όλων των εκθέσεων μόδας,Tranoi, Premiere Classe, ραντεβού με επώνυμα και ανερχόμενα multi-brand showrooms, αλλά και περιήγηση στην ιστορική και ταυτόχρονα ζωντανή πόλη, που διατηρεί εικόνες παρμένες από μυθιστορήματα αλλά και ταινίες και δεν σταματά να δημιουργεί νέες τάσεις, όπως όλοι λένε και εγώ δεν πείθομαι.








"Γνωρίσαμε καινούριους designers 

και μετά από εξονυχιστικό ψάξιμο καταλήξαμε στο ότι πολλοί Έλληνες desigers 

θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί"






Πρώτη μας στάση το μικροσκοπικό διαμέρισμα στην περιοχή της Opera, πίσω από το Printemps με τις υπέροχες βιτρίνες. Ένα γρήγορο sushi για μεσημεριανό και αμέσως βόλτα στα μαγαζιά απολαμβάνοντας καφεδάκι σε ένα μοδάτο cafe του Marais και βολτάροντας στη rue de Rivoli για το απαραίτητο window shopping, με κατάληξη στον Σηκουάνα. Επίσκεψη στην Tranoi στο Carrousel du Louvre για να συναντήσουμε τις συνεργάτιδές μας Κατερίνα Βαμβακά αλλά και  Κατερίνα Ψωμά που έστηναν τα περίπτερά τους.




Η επόμενη μέρα μας είχε πολύ και εξαντλητικό περπάτημα σε όλες τις εκθέσεις. Είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, κάναμε γνωριμίες και συναντήσαμε παλιούς φίλους και συνεργάτες. Οι περιοχές που απλώνονται οι εκθέσεις είναι μοναδικές και σου δίνουν πάντα την δυνατότητα να χαζέψεις και να δεις πολλά όμορφα σημεία του Παρισιού. Από την  την Place de la Concorde, με κατεύθυνση το Jardin des Tuileries, επισκεφθήκαμε την Premiere Classe. O καιρός στο Παρίσι ήταν ιδανικός και κατάφερε να με κερδίσει.





Αφιερώσαμε την ημέρα στα showrooms. Πολλά και διαφορετικά τα περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα στην περιοχή του Marais.























Γνωρίσαμε καινούριους designers και μετά από εξονυχιστικό ψάξιμο καταλήξαμε στο ότι πολλοί Έλληνες desigers θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί. Και η ποιότητα αλλά και οι συλλογές τους σχεδιαστικά θα δικαιολογούσαν απόλυτα την παρουσία σε διεθνής εκθέσεις.




Ένα Kir Royal στα cafes  δίπλα στο Hotel de Ville, επιβάλλεται για ένα διάλειμμα και μετά cous cous σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Marais.


Την επόμενη μέρα την είχαμε αφιερώσει σε sight seeing μόνο. Επισκεφτήκαμε την Monmarte και περάσαμε την  ημέρα μας χαζεύοντας στα δρομάκια της στο Μουσείο του Dahli, φάγαμε κρέπα στο δρόμο, επισκεφτήκαμε ένα τεράστιο μαγαζί με σοκολάτες όλων των ειδών και ψωνίσαμε τα απαραίτητα δωράκια.



Καταλήξαμε νωρίς το απόγευμα στα σκαλιά της Basilique du Sacre Coeur, στην κορυφή της περιοχής των μποέμ ποιητών της Montmartre να παρακολουθούμε ένα από τα πιο ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.



Την άλλη μέρα νωρίς το πρωί αναχωρήσαμε για Ελλάδα. To Παρίσι παραμένει ένας προορισμός που με δυσκολεύει, παρ' όλα αυτά είναι ιδανικό μέρος για την δουλειά μας, με εξαιρετικές προοπτικές για τους σχεδιαστές και για τους αγοραστές. Είναι μία πόλη που σε βοηθά να την περπατήσεις και να την εξερευνήσεις εύκολα αν και για να την αγαπήσεις θέλεις χρόνο.

Δείτε τις συλλογές μας και την ιστορία του Showroom10 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου