Τρίτη 12 Μαΐου 2015

16 + 1 Contemporary Greek Designers

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Showroom10 διοργάνωσε στις 22 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό fashion event για τις 17 συλλογές που εκπροσωπεί, για την σαιζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015. Σύγχρονοι έλληνες σχεδιαστές, new fashion brands, stylist’s collections παρουσιάστηκαν με έναν διαφορετικό τρόπο, σε ένα fashion event που αγκαλιάστηκε από όλους.



Fashion editors, φωτογράφοι, σχεδιαστές, στυλίστες, fashion bloggers και λάτρεις της μόδας, βρέθηκαν στο Root Art Space, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους 17 συμμετέχοντες. Το RootArtSpace με τα πολλαπλά spaces που ανοίγονται κατά μήκος και περιμετρικά του ιδιαίτερου αιθρίου του, κάλυψε ιδανικά τις ανάγκες του event διαμορφώνοντας τον χώρο σε ένα σύγχρονο pop-up showroom με σκοπό την έκθεση όλων των προιόντων εικαστικά .

Στο ισόγειο ο πρώτος χώρος, Fashion Art Space δημιουργήθηκε ένα στατικό live installation με μοντέλα που φορούσαν τις δημιουργίες όλων των σχεδιαστών. Το τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι που βρίσκεται στο χώρο λειτούργησε ως εκθετήριο αντικειμένων επιλεγμένων από συλλογές με αξεσουάρ, παπούτσια και κοσμήματα.

Στον δεύτερο όροφο τα δύο spaces μετατράπηκαν σε Noir Room, με guest designer τον Στέλιο Κουδουνάρη και σε Fashion art photography space, με έκθεση φωτογραφίας μόδας της Στέλλας Πανταζοπούλου. Στο Noir Room ο Στέλιος Κουδουνάρης παρουσίασε μια capsule συλλογή από ξεχωριστά κομμάτια παλαιότερων συλλογών με κοινό παρανομαστή τις διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου.

Η έκθεση φωτογραφίας μας έδωσε μια άλλη οπτική των συλλογών. Επιλεγμένα κομμάτια από κάθε συλλογή φωτογραφήθηκαν και εκτέθηκαν ως object trouve.

Tο showroom10 είναι το πρώτο showroom στην Ελλάδα που άνοιξε τις πόρτες του μόνο σε νέους Έλληνες σχεδιαστές. Με ένα αξιόλογο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα και συνεργασίες με πολύ καλές boutique και concept stores το showroom10 προσπαθεί να δικτυωθεί και να εξάγει την ελληνική μόδα στο εξωτερικό. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του υποστηρίζει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο όλα τα brands που εκπροσωπεί και όραμα και στόχος μας ήταν και είναι, η προώθηση των συλλογών στο εξωτερικό γενικότερα, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει. Με συνεργασίες σε Τουρκία, Ιταλία, Dubai, Λίβανο, Riyadh, Jeddah, Αμερική, Αυστραλία, συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας. Ήδη σχεδιαστές μας έχουν δυναμική παρουσία σε διεθνής εκθέσεις μόδας. Με χαρά θα θέλαμε να σας καλοσωρίσουμε στην παρουσίαση αυτής της δουλειάς η οποία συνεχώς εξελίσσεται και διευρύνεται.

Το showroom10 εκπροσωπεί 18 διαφορετικές συλλογές η κάθε μία με πολύ διαφορετικό ύφος και αισθητική στο fashion event παρουσιάστηκαν 17 και πληροφορίες για όλους μπορείτε να βρείτε παρακάτω αλλά και στο πληροφοριακό υλικό που δώσαμε στο event.

Φωτογραφικό υλικό από το event μπορείτε να βρείτε: https://drive.google.com/open?id=0BxaePZO7dEWCWWYzYkl4dmptSUU&authuser=0

1.Brokequeens (Ειρήνη Κυριακοπούλου & Ιωάννα Μανουσοπούλου)
Οι Brokequeens έχοντας πλέον έξι χρόνια κοινής πορείας και δώδεκα κολεξιόν στο ενεργητικό τους, το στιλ τους έχει εξελιχθεί σε άμεσα αναγνωρίσιμο και άκρως προσωπικό, με τα βασικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν να διαφοροποιούνται και να επανερμηνεύονται από σεζόν σε σεζόν. Δεν αγνοούν τις τάσεις της μόδας αλλά τα σχέδιά τους υπηρετούν τη δική τους δημιουργική φαντασία κι όχι κάποιες αόριστες στιλιστικές επιταγές. Η φιλοσοφία τους θέλει ρούχα που μπορούν να φορεθούν απ’ το πρωί ως το βράδυ, στην πόλη ή στην εξοχή, στη δουλειά ή στο κλαμπ. Ως εκ τούτου, τα ρούχα τους είναι ευκολοφόρετα αλλά όχι casual, εντυπωσιακά αλλά όχι φανταχτερά. Πάνω απ’ όλα, είναι ρούχα που, μέσα από την ιδιαιτερότητα του στιλ τους, τονίζουν την ιδιαιτερότητα αυτής που τα φοράει. Όπως άλλωστε και την ιδιαιτερότητα των Brokequeens.

2. ChrisP (Χρήστος Μυλωνάς & Νίκος Λεφάκης)
Κύρια έμπνευση και φιλοσοφία των ρούχων των ChrisP είναι το ανδρόγυνο στυλ. Επηρεασμένος από σχεδιαστές όπως Rick Owens, Damir Doma και Balmain που παρουσιάζουν κομμάτια φορεμένα σε άνδρες και γυναίκες, έτσι και η συλλογή ChrisP έχει πολλά στοιχεία που θα ταίριαζαν και σε μία αντρική σειρά ρούχων. Μαύρο λευκό και γκρι είναι τα βασικά χρώματα της συλλογής. Ο Χρήστος Μυλωνάς επεμβαίνει στα ρούχα που ο ίδιος σχεδιάζει, με μια γνώριμη τεχνοτροπία, αλλά με την διάφορα ότι η φθορά που εσκεμμένα εφαρμόζει στα ρούχα του, έχει ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα.

3. Clash-ified2 (Σάντυ Καραγιάννη & Φοίβος Κούτσικος)
Η ομάδα της Clash-ified.2 κατασκευάζει premiumtopsκαι t-shirts με abstract σχέδια. Οι συλλογές της είναι minimal και έχουν πάντοτε θεματικές ενότητες. Μια βασική θεματική της υπήρξε η συλλογή Greece. Κινητήριαδύναμητηςέμπνευσηςγιατη συλλογή Greece ήταν η αγάπηγιατηνΕλλάδα. Το ταξίδι της δημιουργίας είχε αφετηρία εικόνες από την Μυθολογία, εμπειρίες και φωτογραφίες από τα Ελληνικά τοπία και χρώματα που αγάπησε η ομάδα Clash-ified2 και προορισμό t-shirts… σαν μοναδικά σύγχρονα έργα τέχνης!

4. Eleanna Katsira (Ελεάννα Κατσίρα)
Η Ελεάννα Κατσίρα κατασκευάζει δερμάτινες τσάντες, σανδάλια και αξεσουάρ. Τα σχέδια της είναι ιδιαίτερα και πρωτότυπα. Συνδυάζει υλικά όπως σχοινιά, δέρματα, κλωστές. Στόχος της πάντα να γεμίζει τη ζωή των γυναικών με «χρώμα» και να ετοιμάζει κομμάτια που ξεχωρίζουν και αντιπροσωπεύουν την κάθε γυναίκα βάση το δικό της προσωπικό στυλ.

5. Emma swimwear (Εμανουέλα Ηλιάκη)
Η συλλογή μαγιό Emmaswimwearχαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα, μοναδικά τυπώματα των υφασμάτων που σχεδιάζει η ίδια η Εμανουέλα. Πηγή έμπνευσης αποτελούν οι αντιθέσεις της φύσης, τοπία, λουλούδια, έντομα, δέρματα ερπετών, η υποβρύχια ζωή και οι εξωτικοί προορισμοί. Οι δημιουργίες της, με τους ευφάνταστους συνδιασμούς χρωμάτων και τυπωμάτων, άλλοτε σε μορφή ευδιάκριτων παραστάσεων και άλλοτε αφηρημένων ψυχεδελικών φουτουριστικών εικόνων φανερώνουν το ελεύθερο πνεύμα της και την αγάπη της για το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Τα υψηλής ποιότητας υφάσματα τυπώνονται στην Ιταλία και η ραφή των μαγιό και των ρούχων γίνεται στην Ελλάδα, υποστηρίζονατς έτσι και τις πολύ αξιόλογες ελληνικές βιοτεχνίες.

6. Gaffer & Fluf (Κατερίνα Βαμβακά)
Η Κατερίνα Βαμβακά δημιουργεί την Gaffer and Fluf με στόχο κάθε γυναίκα να μπορεί να αισθάνεται άνετα μέσα σε αυτά που φορά. Έχει ένα πολύ minimal, ξεκάθαρο και ιδιαίτερο ύφος και ταυτόχρονα τα ρούχα της αποπνέουν μια ελαφριά, αέρινη και απαλή αίσθηση. Αέρινα υφάσματα και αυστηρός σχεδιασμός. Αυτά τα δύο διαφορετικά στοιχεία συνθέτουν το προφίλ και το ύφος της και προκυπτουν και από το όνομά της συλλογής τηςΗ συλλογή Gaffer and Fluf είναι μια συλλογή γεμάτη αντιθέσεις.Η ιδέα της δημιουργίας ρούχων που μεταλάσσονται κατά την διάρκεια της ημέρας είναι κάτι περισσότερο από μια έννοια της μόδας. Είναι προϊόν προσωπικής ανάγκης για έκφραση. Πηγή έμπνευσης για την Κατερίνα Βαμβακά είναι τα οριγκάμι, η αρχιτεκτονική αλλά και τα lego. Για φέτος η Κατερίνα Βαμβακά προτείνει μία ακόμη συλλογή με εναλλακτικά καφτάνια. Η gaffer&fluf παρουσιαζει την πρωτη συλλογη SAND για το καλοκαιρι 2015. Διαφάνειες, ντεβορέ και ζακάρ ρίγες, αέρινες άνετες γραμμές αλλά με αυστηρό γεωμερικό σχεδιασμό, κάτι που χαρακτηρίζει και την main συλλογή, οι δυο αντιστροφές δυνάμεις. Η gaffer&fluf σχεδιάζει καφτάνια αλλά και ολόσωμες φόρμες,πουκαμίσες,παντελόνες και τοπς, για να ντύσουν το ελληνικό καλοκαίρι, με στυλ και άποψη. Μια συλλογή που αναδεικνύει την γυναίκα και την αφήνει να να βγάζει το δικό της χαρακτήρα & στυλ νοιώθοντας ξεχωριστή, γοητευτική και ελκυστική.

7. Kalisti swimwear (Vaya Moutsou)
Πίσω από την συλλογή KA'LISTI κρύβεται η σχεδιάστρια του brand «Αλχημεία», ένα από τα πιο δυνατά brand σε μαγιό στην Ιταλία.Η συλλλογή KA'LISTI μας προτείνει μια παλέτα εκλεπτυσμένων χρωμάτων, ασυνήθιστη- από το αιώνιο γκρι, στο χαλκό, και το πράσινo των φυλλων της ελιάς για τα κεντημένα σχέδια. Φωτεινό, πράσινο σμαραγδί με βαθύ μπλε της θάλασσας και ροδακινι με μωβ- φούξια για τα ζωγραφισμένα κομμάτια. Κεντήματα μοναδικής τεχνοτροπίας και ζωγραφικά σχέδια δημιουργήθηκαν ειδικά για να διακοσμήσουν την συλλογή KA'LISTI.

8. Katerina Psoma (Κατερίνα Ψωμά)
Η Κατερίνα Ψωμά κατά την διάρκεια ταξιδιών της κατάφερε να μαζέψει μια αρκετή μεγάλη συλλογή από πολύτιμες πέτρες που αργότερα αποτέλεσαν τον κύριο όγκο υλικών για την πρώτη της συλλογή της το 2001. Οι συλλογές της Κατερίνας Ψωμά έχουν επιρροές από την τέχνη μιας και η ίδια σπούδασε Ιστορία Τέχνης. Οι πέτρες που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες της προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, κοράλλια από την Κίνα, μουράνο από την Βενετία αλλά και πέτρες από την Αφρική. Τα κοσμήματά της διαφέρουν από κάθε άλλο στυλ και ύφος. Έχουν μια δύναμη και αναδύουν ένα πολύ προσωπικό ύφος, ένα ατελείωτο mix and much χρωμάτων και διαθέσεων. Τα δεσίματα σχεδόν καλλιγραφικά δίνουν προστιθέμενη αξία στο τελικό αποτέλεσμα του κάθε σχεδίου.

9. La vaca loca, (Ρόζα & Βούλα Σπυροπούλου)
Στις συλλογές La vaca loca συναντιούνται δύση και ανατολή. Η αφαίρεση, ο μινιμαλισμός, η γεωμετρία της Άπω Ανατολής, φυτικές βαφές και η γήινη εκφραστικότητα της Μεσογείου, αλλά και έντονο χρώμα και μοτίβα από την Αφρική, κοσμούν υφασμάτινες πτυχές, πιέτες, λούκια, δεσίματα και συνθέτουν τον διαχρονικά μοντέρνο κόσμο της.Η φετιχιστική σχεδόν σχέση με φυσικές υφές υφασμάτων, μετάξι, βαμβάκι, μαλλί, μαζί και η συγκίνηση κάθε φορά που η τεχνολογία του συνθετικού υφάσματος παρουσιάζει μια καινούρια ανακάλυψη και πάει τη σκέψη ακόμα ένα βήμα μπροστά, αποτελούν τις πρώτες ύλες των δημιουργιών της La vaca loca, που καταφέρνει να εκπλήσσει στην παρουσίαση κάθε νέας συλλογής.

10. Mario knitwear (Μάριος Ιντζές)
H συλλογή Mario αποτελείται από πλεκτά άριστης ποιότητας που παράγονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σέρρες. Εδώ και 15 χρόνια η εταιρεία Mario παράγει ρούχα υψηλής ποιότητας με έμφαση στην ιδιαίτερη πλέξη και τα πολύ όμορφα χρώματα.Τα πλεκτά Mario χωρίζονται σε τρεις διαφορετικες συλλογές Mario, Mario fresh &Porta mi Via.

11. Μaesa Morado (Μαρία Λάνταβου)
Η κύρια φιλοσοφία Maesa Morado είναι η αντιστροφή του σημείου που
εστιάζουμε την προσοχή μας στη γυναικεία εμφάνηση. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ συνήθως αποτελούν συμπληρωματικά στοιχεία του ντυσίματος. Για τη Μaesa Morado τα ίδια αυτά στοιχεία είναι σε
θέση να παίξουν ηγετικό ρόλο στην «ανύψωση» ακόμη και το πιο ταπεινού βλέμματος.Τοποθετώντας τα ξανά στη θέση που τα είχαν οι αρχαίοι πολιτισμοί, στο επίκεντρο. Οι πηγές της έμπνευσης είναι ποικίλες και μπορεί να είναι ετερογενής, με στοιχεία από την ιστορία, την μυθολογία, την τέχνη, τη φύση με τις αναρίθμητες φόρμες και συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και σκηνές από το σύγχρονο τρόπο ζωής.

12. Marivee (Βασιλική & Καίτη Ρούσου)
Η Μαρία Βασιλική Ρούσου και η μητέρα της Καίτη,δημιουργούν την πρώτη τους συλλογή από χειροποίητες τσάντες και κοσμήματα. Σκοπός τους να φέρουν στην αγορά νέες φρέσκες ιδέες και πρωτότυπα σχέδια για τον κόσμο που εκτιμά την αυθεντικότητα και την διαφορετικότητα. Το νέο brand Marivee έρχεται για να ανανεώσει το ύφος, το στυλ και την διάθεση κάθε γυναίκας. Κάθε τσάντα marivee είναι μοναδική και κομψή με απεριόριστους συνδυασμούς χρωμάτων, δέρματος και υφασμάτων.
Με έμπνευση από το ελληνικό καλοκαίρι και με τάση για εμφάνιση με αυτοπεποίθηση μια τσάντα και ένα κολιέ marivee έρχεται συμπληρώσει κάθε στιγμη της ημέρας.

13. Mummy’s Boyfriend (Αγγελική Δημητρακοπούλου & Ορέστης Καμπερίδης)
Τα mummys boyfriend ξεκίνησαν από την ανάγκη του Ορέστη και της Αγγελικής να σχεδιάσουν τσάντες, αξεσουάρ και ρούχα τα οποία θα μπορούσαν να φορέσουν οι ίδιοι. Η επιμονή τους για λεπτομέρεια αλλά και η αγάπη τους για να σχεδιάζουν κομψά, ευκολοφόρετα και άνετα ρούχα αλλά και τσάντες εύκολες, καθημερινές με χαρακτήρα τους οδήγησαν στην τέταρτη συλλογή τους. Σε διάρκεια μόλις δύο ετών οι τσάντες mummy’s boyfriend, έχουν αγαπηθεί και φορεθεί από ολοένα και περισσότερους αγοραστές. Το σχεδιαστικό δίδυμο, μας έχει προσφέρει μέσα σε αυτές τις 4 σαιζόν, ενδιαφέρουσα και πρωτότυπα σχέδια από ταξιδιωτικούς σάκους, δερμάτινες back pack, πορτοφόλια και τσαντάκια χειρός. Κύριο υλικό το δέρμα και το καστόρι, συχνά όμως δεν λείπουν οι προτάσεις από υφάσματα ιδιαίτερα, καμβάδες, λινά και pony skin.

14. Mumu Organic (Αθηνά Μπεντίλα)
H Aθηνά Μπεντίλα είναι η μοναδική Ελληνίδα designer που ασχολείται με την «ηθική» μόδα. Από το 2009 το το brand mumu organic σχεδιάζει και παράγει ρούχα διαχρονικά με ιδιαίτερο στυλ. Η πρώτη ύλη ειναι πάντα οργανικά υφάσματα και υποστηρίζει Fair Trade παραγωγούς ενισχύοντας την παραγωγή στην Ελλάδα. Τα σχέδια του brand έχουν επιρροές από το φυσικό περιβάλλον των νησιών της Ελλάδος. Τα σχέδια ενισχύουν την μεσογειακή ομορφιά και αναδεικνύουν τα καλλίγραμα γυναικεία σώματα.

15. Nortin (Ελεονόρα Ζαχαρίου)
Η καινούρια συλλογή της Ελεονόρας Ζαχαρίου, αποτελείται από πολλά και διαφορετικά είδη και σχέδια σε παπούτσια.
Τα Nortin κατασκευάζονται στην Ελλάδα και είναι ανατομικά. Για φέτος το καλοκαίρι προτείνουν χαμηλές δίχρωμες πλατφόρμες σε σανδάλι και gladiator αλλά και εισάγουν το ξύλο σαν νέο υλικό για επένδυση στην πλατφόρμα. Τα τυπώματα στους πάτους είναι όλα σχεδιασμένα από την ίδια και δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην συλλογή ακολουθώντας ένα στοιχείο το οποίο ξεκίνησε από τον φετινό Χειμώνα.

16. Samantha Sotos
Η συλλογή sunkissed της Samantha Sotos για το καλοκαίρι 2015 επηρρεάζεται από το ελληνικό καλοκαίρι και τον ήλιο της Ελλάδας.
Όλα τα ρούχα έχουν το άγγιγμα του ήλιου, την θετική του ενέργεια και αναδύουν τα χρώματα της Ανατολής και της Δύσης. Μέντα, κόκκινο της λάβας, βερίκοκο, εκρού, όλα χρώματα από το δειλινό της Σαντορίνης. Κρατώντας τον χαρακτήρα της και το στυλιστικό της ύφος η Samantha Sotos προτείνει υφάσματα ανάμεικτα από μετάξι, βαμβάκι και jersey που στολίζονται με δαντέλες και τρέσες με έντονο αρχαιοελληνικό στοιχείο. Μαλακά ανάλαφρα φορέματα και φούστες αγκαλιάζουν το κορμί δίνοντας φυσική χάρη στο περπάτημα μας.

+1. Stylishious (Αλεξάνδρα Κατσαίτη)
Η γνωστή σε όλους Αλεξάνδρα Κατσαίτη παρουσιάζει για πρώτη φορά την συλλογή τους στο ευρύτερο κοινό. Η γνωστή στυλίστρια με το δικό της προσωπικό ύφος δειγματίζει για τρίτη σαιζόν την σειρά ρούχων που σχεδιάζει. Με έμφαση στο προσωπικό ύφος και στυλ αλλά και ακολουθώνας τις τάσεις της εποχής η Αλεξάνδρα Κατσαίτη προτείνει ρούχα για κάθε γυναίκα, άνετα, κομψά με διάθεση για παιχνίδι κάθε στιγμή. Τα έντονα χρώματα, τα ethnic μοτίβα της συλλογής, τα δυνατά φλοράλ αλλά και τα καρώ και οι μαρινιέρες συνθέτουν μια multi συλλογή με την υπογραφή μιας από τις πιο πολυσυζητημένες και επώνυμες Ελληνίδες στυλίστριες της Showbiz.

Guest designer
Stelios Koudounaris


Επικοινωνία:
Showroom10
Mία Ευγενειάδου Ρένα Πασχάλη
Αχαιού 15-17
10675 Κολωνάκι
211-1829931 211-1829931
693-2465758 6944 633995
info@showroom10.com sales@showroom10.com




Ανδρονίκη Κολοβού:Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Social Media
693-8956900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου